Vuosikokous vahvisti budjetin, jossa terveystutkimusten tukemiseen on jälleen varattuna määräraha. Tämä raha on tuttuun tapaan tarkoitettu joukkotarkastusten sponsorointiin, mutta joukkotarkastuksella ei edelleenkään ole kokorajaa, eikä jokaisessa joukkotarkastuksessa tarvitse tutkia kaikkia tuettavia asioita.

Tarkoituksena on, että joukkotarkastuksen järjestäjä sopii paikallisen eläinlääkäriaseman kanssa tarkastuksen järjestämisestä, minkä jälkeen organisaattori ilmoittaa tulossa olevasta joukkotarkastuksesta jonkin Cockerspanielit ry:n tiedotuskanavan (tai useamman kanavan) kautta: yhdistyksen www-sivuille ilmoituksen saa webmasterin kautta, Facebook-sivulle voi laittaa ilmoituksen (tai pyytää sivun ylläpitäjiä julkaisemaan sen yhdistyksen nimissä näkyvämpänä), alajaostojen Facebook-sivut, sähköpostilistat jne. voi kaikki valjastaa käyttöön tapahtuman mainostamisessa.

Järjestäjä kerää osallistuvien cockerspanielien tiedot (virallinen nimi, rekisterinumero, omistajan tiedot) sekä listaa samalla, mitä tutkimuksia millekin koiralle on tarkoitus tehdä. Tuettavat tutkimukset ovat seuraavat: virallinen silmäpeilaus, virallinen lonkkakuvaus, virallinen kyynäräkuvaus sekä virallinen polvilumpioluksaatiotutkimus. Yhdistyksen jäsenen omistamalle, Suomen Kennelliiton rekisteröimälle cockerspanielille voidaan tukea myöntää 10€/tutkimus, joten yhteensä tukisumma voi maksimissaan olla 40€/cockeri, mikäli koiralle tehdään kaikki nämä tutkimukset.

Listan voi lähettää esimerkiksi Excel-muodossa tai muussa mielekkäässä formaatissa osoitteeseen hallitus(at)cockerspanielit.fi, minkä jälkeen omistajien jäsenyydet varmistetaan, ja kun lista on käsitelty ja vahvistettu, sponsorointimaksu toimitetaan järjestäjän ilmoittamalle tilille, ja järjestäjä voi jakaa tukirahat esimerkiksi jo joukkotarkastustilaisuudessa kuittauksia vastaan. Tämän edellytyksenä on tietenkin, että osallistujalista on saatu ajoissa hallitukselle, jotta maksatus onnistuu jo ennen tilaisuutta, jolloin tuen jakaminen on kenties järjestäjän kannalta yksinkertaisinta toteuttaa. Mikäli haluatte lisätietoa, ottakaa reippaasti yhteyttä jalostustoimikuntaan; osoite on cockereidenjalostustoimikunta(at)gmail.com