Uudet derby ja mestaruussäännöt

muuderby

Derbyvoittaja 2010 Meryl Black Dove ja Juha Karlström yhdessä ylituomari Ari Grönstrandin kanssa.

Derby- ja Mestaruussäännöt (Cockerspanielit ry:n hallitus hyväksynyt syksyllä 2013)

 

Derby on tarkoitettu kyseisenä vuonna kaksi vuotta täyttäville ja nuoremmille cockerspanieleille metsästyskatselmukseksi ja kilpailuksi. Koekauden tulee olla koiran ensimmäinen. Koe käydään SPME-säännöillä ja siinä kilpaillaan molemmissa luokissa. Kilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tuomarit valitsevat parhaan koiran. Kokeen parasta koiraa mahdollisesti määriteltäessä ovat yhteenlasketut pisteet samalla palkinnolla palkittujen koirien kesken ratkaisevia, riippumatta siitä, onko palkinto annettu avoimessa -vai voittajaluokassa. Tällöin on kaikkia koiria on arvioitava samalla asteikolla.

Tuomareilla on mahdollisuus nähdä haluamansa koirat ns. run offissa, mikäli eivät pääse selvyyteen järjestyksestä. Run offissa kahden koiran hakua vertaillaan toisiinsa ja parempi voittaa. Siihen voi osallistua kahdesta useampaan koiraan.

Cockerimestaruus on tarkoitettu kyseisen vuoden mestaruuskokeeksi cockereille. Se pyritään pitämään VOI-luokan koirille, mutta mikäli ei VOI-luokan koiria ole tarpeeksi, niin AVO-luokan koirat voivat myös osallistua. Tällöin paras valitaan ym. spanieleiden metsästyskokeen säännöllä.

Mikäli tällä tavalla ei päästä selvyyteen järjestyksestä, voidaan kyseiset koirat järjestää run offilla. Jaettuja sijoja ei hyväksytä.

Kokeeseen karsitaan tulosten perusteella (mikä tulee mainita koeilmoituksessa), mikäli VOI-luokan koiria on enemmän kuin kokeessa on paikkoja.