Kilpailut

Agility kilpailut

Agility kilpailut 2006

Rotumestaruus 19.6. KirkkonummiMini:  Lyyli, Carrier Water Lily ohj. Johanna Nybergh  Medi: Iipu, Icicle’s Touching Evil ohj. Annina Alervo

Agility kilpailut 2007

  Rotumestaruus: 1.    Roope, Gold Point Yes I Am, ohj. Helena Tiainen2.    Sunny, Margate Carte Blanche ohj. Eva Bensky3.    Tessa, Great Escape Merely Mine ohj. Miia Ristola

Agility kilpailut 2008

  Agilityn SM, 14.-15.6., Varkaus 2 miniä, 5 mediäParas yhteistulos medi: 19. Tyyne ohj. Ville Liukka Mini: -    Lyyli ohj. Johanna Nybergh-    Lili ohj. Brita Långström -    Melli ohj. Johanna Nybergh Medi:...

Agility kilpailut 2009

SM-Agility 12.-14.6. Tornio1 mini, 8 mediäParas yhteistuloksissa sijoittunut:  Minit: -Medi: 17. Tyyne ohj. Ville Liukka Minit: Ei joukkuetta Medi: -    Lyyli ohj. Asko Nissinen-    Sunny ohj. Eva Bensky-    Zorrro...

Agility kilpailut 2010

 SM-Agility 19.-20.6. Vantaa   Yksilö: 4 miniä, 5 mediä Paras yhteistulos:  ei finaalissa koirakoita Joukkue: Mini:  ei sij. Dotti Hulda Melli Lyyli  Medi:  sij. 10./41. Tyyne Tessa Siiri Lyyli Rotumestaruus 21.8. Porvoo 3 miniä, 10...

Agility kilpailut 2011

  SM-Agility 18.-19.6. Orimattila Yksilöt: 3 miniä, 3 mediä Joukkueiden koirakot: Minit: ei joukkuetta Medit:  sij. 18. Manu Siiri Max Tessa Vara: Ninja  Rotumestaruus 13.8.Tampere   Tyyne ohj. Ville Liukka Dotti ohj. Brita...

Agilitykilpailuissa kilpaillaan 1-3-luokissa. Säkäluokkia on 3: mini (alle 34,99cm), medi (35-44,99cm) ja maksit yli 45cm.

Kilpailuja on kahden tyylisiä: agilityrata sekä hyppyrata, jolta puuttuu kontaktiesteet.
Tuomari määrittää radan pituuden etukäteen (100-200m) sekä radan pituuden pohjalta
ihanneajan sekä koiran etenemän m/s. Suoritettavien esteiden välimatka saa olla 5-7m.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan joko postitse tai Suomen Agilityliiton Intranetin kautta, johon rekisteröidytään.

Kilpailuihin saa osallistua rekisteröity (myös FIX), rokotukset kunnossa omaava, tunnistusmerkitty sekä vähintään 18kk ikäinen koira.

Ohjaajalta vaaditaan kilpailemiseen A- tai B-tason lisenssit.

Kilpailevat koirakot löytyvät KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä kohdasta ”tapahtumahaku & agility”  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTapahtumaHaku.aspx?R=5

Cockerspanielit ry järjestää vuosittain rotumestaruuskilpailut. Tulokset määräytyvät kahden radan yhteistuloksella.

Sivuille päivitetään viimeisen viiden vuoden takaiset tulokset.

Spanieliliiton Agilitymestaruus säännöt

 

Kilpailuun saavat osallistua kaikki ryhmien 8.2 ja 8.3 koirat, joiden ohjaaja tai omistaja on Suomen Spanieliliiton jäsenyhdistyksen jäsen. Kilpailu käydään vuosittain Suomen Spanieliiton vahvistamana ajankohtana mini, medi ja maxiluokissa.

Kilpailu käydään kaksiosaisena. Ensimmäinen rata suoritetaan normaalin tasoluokan mukaisesti.
Toinen ns. spanielimestaruusrata käydään joko virallisena tai epävirallisena niiden koirien kesken, jotka ovat saaneet tulokset ensimmäiseltä radalta. Toinen rata voidaan käydä esim. 3- luokan virallisen kilpailun yhteydessä, siten että 1- ja 2–luokan koirakot suorittavat radan epävirallisesti kilpailun yhteydessä.

HSKP:n piirin mestaruus

 

Yksilökisaan saavat osallistua koirat joiden pääasiallinen sijoituspaikka on piirin alueella, riippumatta omistajan tai ohjaajan kotipaikasta. Joukkuekisaan saavat osallistua kennelpiirin alueelle rekisteröidyt yhdistykset riippumatta siitä ovatko yksittäiset koirakot piiristä vai ei. Koirat saavat olla myös alempien luokkien koiria. Joukkueeseen ilmoitetaan neljä koiraa ja vara Kolmen parhaan tulos lasketaan lopputulokseen. Jokainen yhdistys saa lähettää kolme joukkuetta säkäluokasta riippumatta.

Helsingin seudun kennelpiirin joukkuemestaruudesta eivät saa kilpailla koirat, jotka ovat osallistuneet myös jonkin muun kennelpiirin joukkuemestaruuskisaan.

Juniorimestaruuskilpailu (alle 18v.) käydään virallisen kisan kakkosluokkien yhteydessä. Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Ohjaajan on asuttava kennelpiirin alueella.

 

HSKP:n kennelpiirin vuoden agilitykoira

 

Kiertopalkinto jaetaan piirin vuosikokouksessa 3- luokan tulosten perusteella. Hakemus toimitettava kennelpiirille tammikuun 15. päivään mennessä. Koiran omistajan on asuttava Kennelpiirin alueella (Espoo, Helsinki, Kauniainen tai Vantaa).

 

Agilityliiton Suomenmestaruus

 

Yksilökilpailussa osallistumisoikeus määräytyy seuraavasti:
• Edellisen vuoden suomenmestari,
• Hallitseva piirinmestari nollatuloksella, tai
• Koirakon tulee olla saavuttanut kilpailukaudella kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) tuplanollatulos. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.
www.agilityliitto.fi

Joukkuekilpailujen koirakoiden lukumäärä ja valintakriteerit:
• joukkueessa on 4 koiraa ja 1 varakoira
• joukkueen kokonaistulos muodostuu kolmesta (parhaasta) hyväksytystä suorituksesta
• joukkueeseen valittavien koirien tulee kilpailla 3-luokassa

Lisenssiehtojen mukaisesti kilpailulisenssin haltija voi poikkeuksellisesti edustaa toista SAGIn jäsenseuraa, jonka jäseneksi hän kuuluu, mikäli lisenssinhaltijan oma seura on antanut siihen kirjallisen luvan. Edustuspoikkeuslupa on toimitettava kilpailunjärjestäjän ilmoittamalla tavalla kilpailunjärjestäjälle ennen kilpailuja

 

Finnish Open Avoin SM-kilpailu

 

Seuraavat kilpailut käydään vuosittain Agirotu- kilpailuviikonlopun yhteydessä.
Virallinen TR-kilpailu (Avoin SM-karsinta)
1-luokka seitsemän (7) parasta jatkoon kaikista kokoluokista
2-luokka viisitoista (15) parasta jatkoon kaikista kokoluokista
3-luokka kaksikymmentäviisi (25) parasta jatkoon kaikista säkäryhmistä
Yhteensä 47 koirakkoa saa oikeuden osallistua maksuttomaan Finnish Open finaaliin

FINNISH OPEN –Junior, nuoret ja senior avoin SM-kilpailu
1. Avoin junioreiden SM (alle 15 vuotiaat)
Jos olet kilpailuaikana alle 15 –vuotias (syntymäaika ratkaisee), pääset kilpailemaan junioreiden Suomenmestaruudesta. Kilpailu käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
2. Avoin nuorten SM (15-17-vuotiaat)
Jos olet kilpailupäivään mennessä täyttänyt 15 vuotta, mutta et vielä 18 vuotta, olet oikeutettu kilpailemaan avoimesta nuorten mestaruudesta, Kilpailut käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
3. Avoin senioreiden SM (50 vuotta täyttäneet)
Jos olet kilpailupäivään mennessä täyttänyt 50 vuotta, olet oikeutettu kilpailemaan avoimesta senioreiden Suomenmestaruudesta. Kilpailut käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
4. Kaikissa eri ikäryhmien avoimissa SM-kilpailuissa.
Koirien virallisella kilpailuluokalla ei ole mestaruustittelistä kilpailtaessa merkitystä. Kilpailu käydään epävirallisena kilpailuna. Koirien tulee olla 15 kk täyttäneitä.

 

Agirotu – Epävirallinen joukkuekilpailu

 

AGIROTU- joukkueviesti (epävirallinen kilpailu)
taso- ja kokoluokat
1. ALO = Aloittelevat
(Mini, medi ja maxi erikseen). Joukkueessa saa olla yksi ennen AGIROTU-viikonloppua virallisissa kilpailuissa kilpaillut koira. Koirien tulee olla vähintään 12 kk täyttäneitä ja rokotettu SKL:n ohjeiden mukaisesti. Mikäli ALO-joukkueessa oleva koira on täyttänyt 15 kk, voi se myös kilpailla vielä kilpailleet (KIL) koirat –joukkueessa. Huomaa: kaikkien eri säkäryhmien ALO-radat ovat hyppyratoja, joissa ei ole kosketuspintaesteitä.

2. KIL = Kilpailevat
Mikäli joukkueessa on ennen AGIROTU-viikonloppua virallisissa kilpailuissa kilpailleita koiria enemmän kuin yksi, kuuluu joukkue tähän luokkaan. Koirien tulee olla vähintään 15 kk täyttäneitä ja olla rokotettu SKL:n ohjeiden mukaisesti. Kilpailevat koirat –joukkueeseen ilmoitettu koira voi osallistua myös aloittelevat (ALO) –joukkueeseen, mikäli kyseisessä joukkueessa ei ole enempää ennestään virallisissa kilpailuissa kilpailleita koiria.

3. Kaikissa rotujoukkueissa
Koirien tulee olla täsmälleen samaa rotua (värimuunnoksilla ei ole väliä, mutta SKL:n rotukoodin tulee olla sama) ja koirien tulee olla rekisteröityjä SKL-FKK:n roturekisteriin. Joukkueen muodostamiseksi hyväksytään enintään yksi (1) viereisen säkäryhmän koira. Rotujoukkueissa voivat kilpailla myös sellaiset koirat (esim. 1.1.1992 jälkeen typistettykorvaiset), joilla ei ole oikeutta kilpailla virallisissa kilpailuissa.

4. X-rotujoukkueissa
Joukkueessa voi olla sekarotuisten koirien lisäksi rotumääritelmät täyttäviä koiria, mutta ne eivät saa olla SKL-FKK:n roturekisteriin rekisteröityjä.

5. Joukkueiden koko
Viestijoukkueeseen kuuluu neljä (4) eri koiraa sekä mahdolliset kaksi (2) varakoiraa, mutta radalle osallistuvassa joukkueessa voi olla enintään yksi (1) viereisen säkäryhmän koira. Muilta osin joukkueen tulee täyttää kohtien 1 ja 2 ehdot. Varakoiriksi ilmoitettujen koirien tulee olla säkäryhmältään ja kilpailuluokaltaan (ALO tai KIL) joukkueen tarkoittamaa ryhmää. Varakoirat voivat olla useimpienkin joukkueiden varakoiria, mutta ne eivät saa kilpailla kuin kerran ALO-joukkueessa ja kerran KIL-joukkueessa. Joukkuetta suunniteltaessa kannattaa ehdottomasti nimetä myös varakoirat, sillä sairastapauksen ilmetessä osallistumismaksun palautuksesta on olemassa erikoisehto.

6. Tarkka starttijärjestys
Joukkue suorittaa radan ennalta ilmoitetussa järjestyksessä paitsi varakoirat, jotka astuvat estyneiden paikalle.

7. Viestivaihto
Oleellisin ero tavalliseen joukkuekilpailuun on se, että joukkue suorittaa radan viestivaihtona. Joukkueen ensimmäinen koira poislukien muut suorittavat vaihdon ns. lentävän ä lähtönä. Joukkueen aika lasketaan siis ensimmäisen koiran startista viimeisen maaliintuloon.

8. Virheet lisäajaksi
Jokainen radalla tapahtunut virhe muutetaan 5 sekunnin lisäajaksi. Sellainen virhe mikä virallisissa kilpailuissa johtaisi hylkäämiseen, muutetaan 10 sekunnin lisäajaksi.

9. AGIROTU mestarit
Voittaja on se molemmissa tasoluokissa (ALO ja KIL) ja säkäryhmissä mini, medi, maxi, jonka kokonaisaika (suoritusaika + lisäajat) on nopein.

HUOM! AGIROTU ALOITTELEVIEN JOUKKUEESEEN ILMOITETTUJEN KOIRIEN ON SALLITTU KILPAILLA VIIKONLOPUN VIRALLISISSA KILPAILUISSA. ALO-JOUKKUEISIIN ILMOITETUT KOIRAT VOIVAT SIIS HALUTESSAAN ILMOITTAUTUA AGIROTU-VIIKONLOPUN VIRALLISIIN KILPAILUIHIN.

 

Tule jäseneksi

Jäsenanomus nettilomake

Lomakeet

Astutusilmoitus
Pentueilmoitus
Kulukorvaus ja lasku ohjeet
Jalostuksen lomakkeet
Pentuejäsenliittymiskaavake
Luonneongelmalomake

Terveyskyselyt

Terveyskysely
Epilepsialomake
Autoimmuunisairauslomake
Suomen Kennelliiton terveyskysely

Linkit