Kurssikuvaukset

Pentukurssi
Pentukurssi on tarkoitettu 4-8 kk ikäisille cockereille. Kurssilla käydään läpi pennun kouluttamiseen, sosiaalistamiseen ja aktivoimiseen liittyviä asioita. Kurssilla harjoitellaan koiran käsittelyä, rauhoittumista, luoksepäästävyyttä, luoksetuloa, katsekontaktia ja luvan kysymistä, ihmisten ja koirien tervehtimistä, hihnassa kauniisti kulkemista sekä perustottelevaisuutta. Kurssilla opetellaan myös koiran oikea-aikaista palkitsemista sekä koiran kieltämistä. Pentukurssilla saat ohjausta ja harjoitusta arkipäivässä koiran kanssa eteen tuleviin tilanteisiin.

Arkitottelevaisuus888
Arkitottelevaisuuskurssi on tarkoitettu yli 8 kk ikäisille cockereille taitoihin katsomatta. Kurssilla harjoitellaan koiran käsittelyä, rauhoittumista, luoksepäästävyyttä, luoksetuloa, katsekontaktia ja luvan kysymistä, ihmisten ja koirien tervehtimistä, hihnassa kauniisti kulkemista sekä perustottelevaisuutta. Kurssilla opetellaan myös koiran oikea-aikaista palkitsemista sekä koiran kieltämistä. Kurssi ei sisällä tottelevaisuuden kilpailuliikkeitä. Kurssilla saat ohjausta ja harjoitusta arkipäivässä koiran kanssa eteen tuleviin tilanteisiin.

Tokon alkeet
Tokon alkeiskurssi on tarkoitettu toko-harrastusta aloitteleville koirakoille, se sopii niin kilpailemaan tähtääville, mutta myös niille, jotka haluavat harrastaa koiransa kanssa ilman kilpailutavoitetta. Kurssilla harjoitellaan pääasiassa alokas- ja avoimen luokan liikkeitä.

Tokon mölli-/jatkokurssi
Tokon jatkokurssi on tarkoitettu jo jonkin verran tokoa treenanneille, esimerkiksi tokon alkeiskurssin käyneille. Kurssilla harjoitellaan pääasiassa alokas- ja avoimen
luokan liikkeitä, tutustutaan myös osaan ylemmän luokan liikkeistä.

Tokon lupaukset
Tokon lupaukset -ryhmän tarkoituksena on edistää toko-kokeisiin tähtäävää TOKO-harrastusta sekä nostaa TOKO-harrastuksen tasoa Cockerspanielit ry:ssä. Kustannukset katetaan osallistumismaksulla. Mahdollisten ulkopuolisten kouluttajien kulut maksavat ryhmäläiset itse.

Ryhmään valitaan 4-6 koirakkoa kaudeksi eteenpäin. Kaudet toukokuu-syyskuu ja lokakuu-maaliskuu. Tokon lupauksiin valittavilla koirakoilla on tähtäimenään kisaaminen toko-kokeissa. He sitoutuvat harjoittelemaan aktiivisesti ja he treenaavat yhdessä kerran viikossa. Kerran kuukaudessa ryhmää kouluttaa Cockerspanielit ry:n toko-kouluttaja, lisäksi kerran kuukaudessa toko-kouluttajat ja ryhmäläiset järjestävät yhteiset koemaiset treenit. Kaksi kertaa kuukaudessa ryhmä harjoittelee itsenäisesti.

Tokon tehoryhmä
Tokon tehoryhmän tarkoituksena on edistää arvokilpailuihin tähtäävää TOKO-harrastusta sekä nostaa TOKO-harrastuksen tasoa Cockerspanielit ry:ssä. Tehoryhmä kouluttautuu ja harjoittelee aktiivisesti ja on myös sitoutunut jakamaan osaamistaan eteenpäin seurassa. Kustannukset katetaan kouluttamalla ja tapahtumia järjestämällä, yli menevän osan ryhmäläiset maksavat itse.

Tehoryhmään valittavilla koirakoilla on tähtäimenään kisaaminen TOKOn ylemmissä luokissa ja he sitoutuvat kouluttamaan yhdistykselle sekä edustamaan yhdistystä TOKOn arvokisoissa. Tehoryhmäläiset sitoutuvat harjoittelemaan aktiivisesti ja he treenaavat yhdessä kaksi kertaa viikossa, ilman kouluttajaa. Halutessaan ulkopuolisen kouluttajan, ryhmäläiset kustantavat kouluttajan itse.