Jalostustoimikunta tiedottaa 2024

Jalostustoimikunta suosittelee jalostuskoirien selkäterveyden tutkimuksia:
  • Kaikille jalostukseen suunnitelluille koirille tehdään laaja selkätutkimus, johon sisältyy IDD-lausunto.
  • Kaikille jalostukseen suunnitelluille koirille tehdään geenitesti, johon sisältyy CDDY- retrogeenitesti.
  • Kahta IDD3- tuloksen saanutta koiraa ei suositella yhdistettävän.
  • CDDY-tulos ei rajoita yhdistelmän käyttöä.

Selkäterveyden tutkimuksia suositellaan myös muille kuin jalostuskoirille saadaksemme lisää informaatiota aiheesta. Ohjeistuksia päivitetään ja tarkennetaan tarvittaessa.

INCOC -palvelussa lausuttujen selkätulosten siirto Koiranettiin ja vanhojen selkäkuvien uudelleen lausuminen Kennelliitossa

– Selkäkuvat jotka lausuttu INCOC -palvelussa

1.1.2022 alkaen cockerspanieleiden laajat selkäkuvat on lausuttu Kennelliitossa. Sitä ennen lausunnot on tehty INCOC -palvelussa. Palvelussa olevat tulokset voi siirtää Koiranettiin.

INCOC tulokset voidaan siirtää, mikäli omistaja toimittaa kopion lausunnosta sekä allekirjoitetun suostumuslomakkeen:

https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/incoc-lausuntojen-suostumuslomake

sähköpostin liitteenä osoitteeseen terveystulokset@kennelliitto.fi

– Vanhojen selkäkuvien uudelleen lausuminen

Kennelliitto antaa IDD-lausuntoja sellaisille koirille, joista on otettu laajat selkäkuvat yli 2-vuotiaana ennen IDD-listalle pääsyä ja joista on annettu tuolloin laaja lausunto (pl. IDD).

Koiranomistaja ottaa yhteyttä terveystulokset@kennelliitto.fi ja kertoo, että koiralla on aiempi laaja selkälausunto yli 2-vuotiaana ja pyytää tarkistamaan, voiko kuvista antaa myös IDD-lausunnon. Lausunto on maksuton.

Jos vanhoista kuvista ei pystytä antamaan lausuntoa, tarvitaan uudet kuvat joista Kennelliitto perii lausuntomaksun.

Trimmaajalistalle

Muista myös trimaajalista yhdistyksen verkkosivuilla. Ilmaista tämäkin jäsenistölle. Tietojen päivittäminen hoituu näppärästi ilmoittamalla tiedot osoitteeseen cockereidenjalostustoimikunta@gmail.com

Kasvattajalistalle

Yhdistys toivoo kasvattajien ilmoittavan kennelinsä kasvattajalistalle. Tämäkin on ilmaista jäsenistölle. Se hoituu näppärästi ilmoittamalla tietonsa osoitteeseen cockereidenjalostustoimikunta@gmail.com

Pentueilmoitukset ilmaisia

Pentueilmoitukset (astutukset ja syntyneet) ovat toistaiseksi kasvattajille ilmaisia, vaikka yhdistelmä ei täyttäisikään jalostuksen toimintaohjetta, edellyttäen kuitenkin, että kasvattaja on Cockerspanielit ry:n jäsen.

Kasvattaja, ilmoita pentujen uudet omistajat Cockerspanielit ry jäseniksi!

– Tämä mahdollisuus on vain kasvattajilla, jotka ilmoittavat uudet jäsenet yhdistyksen verkkosivuilta  löytyvällä lomakkeella.

– Jäsenmaksu 10 euroa/uusi jäsen (kasvattaja maksaa). Jäsenyys on voimassa 12 kuukautta liittymisestä ja jatkuu sen jälkeen toistaiseksi  voimassa olevana normaalilla jäsenmaksuhinnalla.