Ehdotuksia ja neuvoja 

1. Valitse pentu sellaisista vahemmista, jotka ovat metsästyskäytössä ja/tai joiden suvuissa on metsästyskokeissa käyneitä ja niissä menetyneitä. 

2. Aloita nimen opetuksella ja pienellä damilla niin aikaisin kuin on mahdollista. 

3. Vältä tiukkuutta, kunnes olet varma, että koirasi kestää sen. Yritä ajatella kuin koira ja kun asiat menevät pieleen, koeta nähdä tilanne koiran näkökulmasta. Korjaa tilanne heti. Rangaistusta tulisi käyttää vain silloin kuin se on todella tarpeellista. Sen tulee tapahtua juuri siinä paikassa, missä koira teki väärin tai juuri kun rike on tapahtumassa.

4. Muista, että vaikka harjoituksia voi varioida, ne tulee tehdä oikeassa järjestyksessä ja uutta ei saa aloittaa, ennen kuin koira hallitsee täysin edellisen. Älä tee sitä virhettä, että kiirehdit pentua päästäksesi kiinnostavampiin asioihin. 

5. Pysy alkuopetuksessa ja tottelevaisuusopetuksessa, kunnes sinulla todella on tottelevainen ja varma koira. Pidä harjoitukset lyhyinä, mutta säännöllisinä. 

6. Rohkaise alusta asti nenän käyttöä ja itseluottamusta tiheässä maastossa ja vedessä. Tee siirtyminen damista oikeaan riistaan mahdollisimman vaiheittain. 

7. Kun rupeat ampumaan, niin ajattele mieluummin koiraasi, kun ampumistasi. Muuten heität paljon aikaa hukkaan. Kun ase laukeaa ja saalis putoaa, ajattele ensin koiraa ja ole valmiina estämään sen ryntääminen tai jahtaaminen. Sano istu ja vihellä pilliin varmuuden vuoksi. 

8. Odota aina pahinta, silloin mikään ei voi mennä pieleen. 

9. Valitse käskysanat ja vihellykset ja pitäydy niissä. Käytä aina tiettyä merkkiä tiettyyn asiaan. Käytä selkeitä käsimerkkejä. 

10. Harjoita pentuasi muiden koirien ja houkutusten ulottumattomissa. Jos pentu alkaa vaikuttamaan pitkästyneeltä tai rauhattomalta, lopeta harjoittelu ja anna sen levätä muutamia tunteja. Pitkästynyt pentu ei opi. 

11. Ole kärsivällinen, mutta tiukka ja yritä kääntää jokainen harjoitus voitoksesi. Älä anna pennun kääntää sitä omaksi edukseen. Sen täytyy palata kotiin tuntien, että sinä olet pomo, eikä niin, että se on voittanut tahtojen taistelun. 

12. Hanki kunnon harjoitteluvälineet: pilli (esim. Acmen herneetön spanielipilli (no. 210 1/2 ), talutin (esim. noutajatalutin), pentudami, tennispalloja, 3 kpl isompaa damia (n. 500 grammasia), starttipistooli. Kokemuksen karttuessa voi sitten hankkia lisää erilaisia välineitä. 

Jos suunnittelet kilpailemista metsästyskokeissa, niin nämä harjoitukset pitää viedä läpi vielä huolellisemmin jos mahdollista. On paljon kisoja, joihin voit osallistua koirasi kanssa. Cockerpanieli pärjää hienosti siinä kuin muutkin noutavat spanielit. Huomaat varmasti, että metsästyskokeet ovat oikein mukavia ja sosiaalisia tapahtumia. Sekä sinä, että koirasi varmasti hyödytte niiden katsomisesta ja kilpailemisesta. Koeporukka on oikein ystävällistä ja halukasta auttamaan tulokkaita harrastuksessa. Lisäksi tämä auttaa cockerspanieleita rotuna, kun ne koulutetaan ja niillä osallistutaan kokeisiin. Ne ovat kuitenkin metsästyskoiria ja ansaitsevat tulla käytetyiksi sellaisina.