Vaativampia noutoharjoituksia voit tehdä, kun pentu on todella tottelevainen. Näihin harjoituksiin kuuluu pennun istuttaminen ja sinun käveleminen kauemmaksi heittämään damia sekä "palaa takaisin"-harjoitus. Pudota dami pennun nähden ja kävelytä sitä sitten eteen päin. Lähetä koira sitten takaisin noutamaan se. Toista tätä pidentämällä välimatkaa. Kun se on tämän oppinut, älä anna sen nähdä kun dami putoaa ja lähetä se sitten sokeaan noutoon. Vihellä koira takaisin, kun se poimii damin ylös. Metsällä koira usein joutuu noutamaan linnun, jonka putoamista se ei ole nähnyt. Tämä harjoitus rohkaisee myös nenän käyttöä ja nopeaa palaamista. Mikäli todella haluat viimeistellä koirasi suorituksen, niin käske koira istumaan sen ollessa matkalla noutoon. Käytä liinaa apuna tarvittaessa. Tämä harjoitus auttaa saamaan koiran vielä parempaan hallintaan. Koira, joka voidaan noudossa pysäyttää ja uudelleen suunnata, on erinomaisesti koulutettu. 

Käytä selkeitä käsimerkkejä auttaaksesi koiraasi, niin paljon kuin on mahdollista, erityisesti noutosuunnan ollessa kyseessä. Käsimerkit opetat helpoiten koiralle niin, että laitat koiran istumaan eteesi. Peruutat sen luota n. 5m ja heität yhden damin sen oikealle puolelle ja toisen vasemmalle puolelle. Lähetä se sitten oikealle ensimmäiselle damille. Näytä selkeästi oikealla kädelläsi mihin suuntaan haluat sen menevän ja sano Oikealle! Ole valmiina puuttumaan, mikäli se haluaa lähteä vasemmalle. Kun se on noutanut oikeanpuoleisen damin, voit lähettää sen noutamaan vasemmanpuoleisen. Tätä harjoitusta voi myös käyttää taakselähetyksen opettamiseen. Laita koira istumaan ja heitä dami sen taakse. Näytä selkeästi kädellä heilauttamalla ja sanomalla Taakse! tai Back!, mitä haluat koiralta. Sitten voit tehdä harjoituksen kolmella damilla jne. 

Vedestä noutaminen 

Jokainen noutajan nimen arvoinen metsästyskoira joutuu kohtaamaan veden ja noutamaan sieltä. Suurin osa cockereista menevät nopeasti veteen ja rakastavat vesityöskentelyä. Veden esittely tulee tehdä lämpimänä päivänä ja pentua ei saa missään nimessä pakottaa. Valitse lampi, järvi tai joki, jossa on matalat rannat. Heitä pallo tai dami veteen vähän matkan päähän. Jos tämä ei toimi, heittele veteen jotain syötävää tai käytä esimerkkinä hyvää vesityöskentelystä pitävää koiraa. Astu itse veteen ja kahlaa. Tee mitä tahansa, mikä kannustaa pentua ja vahvistaa luottamusta veteen. Kun pentu sitten ui, kannusta sitä eteen päin kunnes näet, että se tietää mistä on kysymys. Sitten opeta se uimaan veden yli toiselle puolelle noutamaan damia. Oikea taktiikalla ja sitkeydellä onnistut melko varmasti. Täysin vettä pelkäävät cockerit ovat harvinaisia. Sinun tulee olla vain kärsivällinen ja lempeä. 

Riistan esittely 

Kaikki harjoittelu on tähän mennessä tehty keinotekoisesti damin avulla. Damin kokoa on kasvatettu pikkuhiljaa niin, että pentu on valmis noutamaan luonnollisen kokoista riistaa. Vaihto ei siten rasita pienen cockerin niskalihaksia ja aiheuta huonoa saaliin noutoa. Ensimmäisten lintujen tulee kylmiä ja kohtuullisen ehjiä ja verettömiä. Ensimmäiseksi pudota lintu koiran nähden, samalla tavoin kuin olet tehnyt damin kanssa. Kävelytä koiraa eteen päin ja lähetä koira sitten noutamaan. Vihellä koira takaisin, kun se kumartuu pomimaan linnun. Jos se epäröi, niin juokse pois päin niin kuin varhaisissa harjoituksissa. Pentu saattaa kieltäytyä ottamasta lintua suuhunsa tai alkaa leikkimään sen kanssa. Harvat cockerit kieltäytyvät noutamasta riistaa pienen harjoittelun jälkeen. Ne, jotka kieltäytyvät tarvitsevat erityisopetusta, josta ei voida tässä puhua tilan puutteen vuoksi. Jos vaikeuksia ilmenee, tulisi terveen maalaisjärjen näyttää suuntaa. Jos koira haluaa tutkia lintua ennen, kuin ottaa sen suuhunsa, niin anna sen rauhassa tehdä se, mutta se ei saa alkaa pelamaan sen kanssa.

Kun pentu on tottunut kylmän riistan noutoon, eikä yritä leikkiä sen kanssa tai purra sitä, voidaan sille kokeilla lämmintä riistaa samalla tavalla. Muista aina kiiruhtaa koiraa vihellyksellä ja kutsumalla sitä juuri, kun se kumartuu ottamaan riistan suuhun. Silloin sillä ei ole aikaa jäädä leikkimään saaliin kanssa. Jälkiharjoituksia, joita tehtiin damin kanssa, voidaan nyt soveltaa kuolleella riistalla.