Liikunnantarve on aina yksilökohtaista: toiset koirat tarvitsevat sitä valtavasti ja toiset tyytyvät vähempään. Noin keskimäärin cockeri tarvitsee paljon liikuntaa. Niin pitkää lenkkiä ei tavallinen ihminen pysty tekemään, etteikö cockeri selviytyisi siitä. Sen kanssa voi juosta ja tehdä pyörälenkkejä (kunhan se on aikuinen). Metsässä se jaksaa olla vaikka koko päivän ja vaelluksella se on hyvä kaveri. Useimmat cockerit nauttivat uimisesta ja vedestä noutamisesta.

Cockeri on rotu, jolla on hyvät ruokahalut. Siksi onkin tärkeää, että ruuan määrää kontrolloidaan ja se saa tarpeeksi liikuntaa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Yksi pidempi lenkki päivässä olisi hyvä ja ainakin kerran viikossa sen olisi hyvä päästä toteuttamaan itseään metsälenkkille. Koirapuistot ovat myös hyviä, kunhan muistaa itse kävellä siellä. Nimittäin koirilla on tapana jäädä seisokelemaan, jos omistajakin jää.

Kun koira saa sopivan määrän liikuntaa ja virikettä aivoilleen, se on kotona mukavampi ja rauhallisempi toveri. Koirat turhautuvat helposti, jos niillä on liikaa energiaa ja silloin ne sattavat keksiä omaa puuhaa: tuhota paikkoja kotona tms. Kun huolehditaan koiran liikunnasta ja virikkeiden tarpeesta, vältytään monelta yllätykseltä.

Ulla Ruistola